Kirjoittaja Aihe: Jäätyneiden horrostavien mehiläispesien henkiin herättäminen  (Luettu 3088 kertaa)

qwerty

  • Administrator
  • *****
  • Viestejä: 174
Ensiksi varmistin erikseen, että saan kuningattaren eloon.

...ja hyvin onnistui: Kuvasin kaksi videota selvittämään toimenpidettä ja sen laajuutta:

nyt vaan harmittaa niiden yhdyskuntien puolesta jotka olen heittänyt tuhoon tuomittuna menemään ja joille olisi voinut yrittää samaa. Epäilin herätyksen lähtökohdan olevan se, että pesä ei ole saanut käydä hirveästi plussan puolella mehiläiset sisällään. Eikä liikaa miinuksen puolella. Mehiläiset eivät tyypillisesti talvella horrosta vaan ovat normaalisti hereillä koko talvi jakson ajan, lämmittäen toisiaan.  Mehiläisillä on mahdollisesti pistiäisten sukupuusta peritty ominaisuus horrokselle (kimalaiskuningatar, ampiaiskuningatar)

Saattaa olla, että jos pystyisi takaamaan yhdyskunnalle horroksen + tasaisen miedon pakkasen, selvisivät talvesta ilman lisäruokintaa +
nosema ei pääsisi yllättämään pesää, mahdollisesti pakkasesta on haittaa myös varroa punkille. Kaukaa haettuna esimerkkinä rovaniemen tienoon mehiläisten hoitajilla ei ole varroa ongelmaa ollenkaan (varroa vapaa alue). Se taas saattaa osaltaan johtua kylmästä ilmanalasta. Tämän selvitän henkiin herätetyistä pesistä lähettämällä Eviran labraan tutkittavaksi tauti pitoisuudet:

Henkiin herättämisen methodi (kuumailmapuhaltimella)
http://www.youtube.com/watch?v=HEm0zPGqdBI

Lopputulos kolmen yön jälkeen:
http://www.youtube.com/watch?v=yoPWTHvymUo

...pitää huomata varata paljon ruokaa herätettävään pesään, ennen herätystä. Herätyksen jälkeen tämä ei ole viileillä ilmoilla enää missään muussa kohtaa järkevästi mahdollista.